Atenție la temperaturile ridicate, la presiunea atmosferică schimbătoare și la variațiile climatice!

În această perioadă avem de-a face, după cum se vede, cu extreme meteorologice. Pe de-o parte, temperaturi caniculare și, pe de altă parte, averse uneori masive, inundații, furtuni și alte fenomene meteo care ne pot afecta stabilitatea fizică și psihică, generând probleme de sănătate noi sau accentuându-le pe cele vechi ori cronice.

În aceste condiții, trebuie să manifestăm mai multă atenție, acolo unde este cazul, la tratamentele pe care le luăm, în special pentru afecțiunile cardio-respiratorii, circulatorii, pentru cele reumatice și inflamatorii, la cele infecțioase sau de altă natură, care pot fi suferi modificări în urma expunerii la fenomenele meteo. Tratamentele medicamentoase trebuie luate la timp, este foarte important acest lucru. De aceea, este bine să reducem expunerea prelungită la soare, să ne îmbrăcăm ușor, adecvat, în culori deschise, să consumăm multe lichide și să evităm băuturile alcoolice, să consumăm alimente mai ușoare, reduse în grăsimi.

Pe de altă parte, atunci când apar alertele de furtuni, e bine să urmăm indicațiile autorităților și să ne punem la adăpost dacă suntem surprinși de un asemenea fenomen meteo. Pentru cei din zona rurală sau pentru drumeți ori excursioniști, trebuie evitate cursurile de apă care se pot umfla foarte rapid și nu se recomandă în niciun caz adăpostirea sub copaci în timpul furtunii. În același timp, e bine să evităm să consumăm apă din pârâuri, din cursuri de apă ori din izvoare pe care nu le cunoaștem. Fântânile sunt monitorizate cu precădere în aceste perioade pentru a preveni epidemii hidrice generate de inundații. De altfel, Direcția de Sănătate Publică a județului Caraș-Severin prezintă periodic pe site-ul propriu al instituției informări cu privire la potabilitatea apei din județ.

Pentru orice urgență se apelează 112 iar dacă nu aveți o urgență și totuși întîmpinați probleme dificile legate de sănătate legate de vremea capricioasă sau fenomenele meteo extreme, vă rugăm să vă adresați unităților de primiri urgențe ori medicului de familie. Vă dorim o vară frumoasă!

COMPARTIMENTUL DE COMUNICARE ȘI RELAȚII PUBLICE

Sursa foto: infoactual