Campanie a Ministerului Sănătății: NU antibioticelor la întâmplare!

În perioada 18 noiembrie – 19 decembrie 2016, Ministerul Sănătății va derula o campanie publică de informare cu privire la consumul rațional de antibiotice, intitulată ”Nu antibiotice la-ntâmplare.” Scopul campaniei este de informare a medicilor și a publicului nespecializat privind riscul prezentat de folosirea excesivă și eronată a medicamentelor antibiotice.

Potrivit statisticilor, în România jumătate dintre pacienții internați în acest moment în spitale primesc tratament cu antibiotic, ceea ce ne clasează pe locul II în Europa la consum. Mai mult, aproximativ 3 la sută din populația țării utilizează antibiotice zilnic.

Campania se adresează următoarelor grupuri: populația generală, medici de familie, medici prescriptori din spitale, manageri de spitale, mass-media și va cuprinde

Difuzarea unui spot TV pentru folosirea prudentă a antibioticelor – produs sub coordonarea Ministerului Sănătății și difuzat în rețelele de televiziune pe perioada campaniei.

Distribuirea de materiale informative care cuprind 50.000 de cutii ”Pseudomedicament” denumite ”NU-antibiotice la-ntâmplare”, în care vor fi inserate flyere ce se vor trimite către medici de familie (12.000 de cutii), medici prescriptori din spitale (13.000 de cutii) și pacienți (25.000 de cutii).

De asemenea, Ministerul Sănătății va distribui 10.000 de postere în toate spitalele din țară.