Controale și la ”Laptele și cornul”

Gata vacanţa, au început controalele! Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Caraş-Severin a demarat astăzi o acţiune de control în şcolile şi grădiniţele din judeţ. Inspectorii verifică în principal condiţiile de implementare a programului naţional cornul şi laptele în unităţile de învăţământ. Detalii ne oferă purtătorul de cuvânt al DSP Caraş-Severin, Daniel Botgros.

„Inspectorii DSP au început de astăzi controalele în şcolile şi în grădineţele din Caraş-Severin. Corpul de control verifică în special programul naţional cornul şi laptele. După cum bine ştiţi, acest program s-a diversificat. Într-o parte a săptămânii elevii primesc corn şi lapte şi în cealaltă parte a săptămânii, elevii primesc mere şi biscuiţi. Sunt verificate şi chioşcurile din incinta unităţilor de învăţământ este vorba de condiiţile de depozitare, este vorba de documentele persoanelor care manipulează aceste produse. În plus, sunt verificate şi firmele de alimentaţie publică care au catering şi aduc mâncare elevilor”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al DSP Caraş-Severin, Daniel Botgros.

Aceste controale se vor încheia la finalul lunii ianuarie, au mai precizat reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică din Caraş-Severin.

Daiana Roşca, Radio România Reșița