DSP Caraș-Severin va distribui aproape 1,4 milioane de măști de protecție pentru familiile și persoanele defavorizate din Banatul Montan

În temeiul Ordonanței de urgență nr. 78 din 2020 privind acordarea de către Ministerul Sănătății, prin direcțiile de sănătate publică județene și a municipiului București, autorităților publice locale a necesarului de măști de protecție pentru familiile și persoanele defavorizate de pe raza unităților administrativ-teritoriale, la solicitarea Ministerului Sănătății DSP Caraș-Severin a stabilit și transmis necesarul de măști de protecție. În baza contractului încheiat de Ministerului Sănătății la nivel național astăzi, 17.09.2020, materialele sanitare repartizate județului Caraș-Severin au fost furnizate și recepționate într-un total de 1.396.100, la nivelul solicitat.

Categoriile de persoane care beneficiază de măști de protecție, în urma listelor depuse la DSP Caraș-Severin din partea UAT-urilor sunt: persoane beneficiare ale ajutorului social acordat în baza Legii 416/2001, persoane din familii beneficiare de alocație pentru susținerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010, pensionarii sistemului public de pensii ale căror drepturi sunt de până la 704 lei inclusiv, persoanele încadrate în grad de handicap care realizează venituri exclusiv din prestațiile sociale prevăzute de Legea 448/2006.

În listele de beneficiari sunt cuprinse 27.922 de persoane, fiecare dintre acestea beneficiind de 50 de bucăți de măști de protecție, conform prevederilor legale. Măștile de protecție pentru familiile și persoanele defavorizate au fost puse la dispoziția UAT-urilor, în funcție de necesarul inițial transmis, care are obligația de a le ridica de la DSP CS și a le distribui persoanelor beneficiare în baza listelor nominale aflate la sediul acestora. DSP CS a început distribuirea măștilor de protecție către UAT Bocșa, Caransebeș, Reșița, în cursul zilei de azi. Tot astăzi, celelalte 74 de UAT-uri din județ vor fi informate să-și organizeze activitatea de preluare a acestor materiale sanitare.

În acest scop, rugăm reprezentanții acestora să contacteze DSP CS în vederea stabilirii unui program de lucru la e-mail: achizitiidspcs@yahoo.com, telefon 0255214445.

COMPARTIMENTUL DE COMUNICARE ȘI RELAȚII PUBLICE