COMUNICAT DE PRESĂ COMUN: Controale ale autorităților la cetățenii autoizolați în Caraș-Severin

În urma întâlnirilor de lucru care au avut loc la Instituția Prefectului – județul Caraș-Severin sâmbătă, 29.02.2020 și luni, 02.03.2020, coordonate de către domnul prefect Cristian Gâfu, la care au participat reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică a Județului Caraș-Severin, ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Semenic”, ai Inspectoratului Județean de Poliție, ai Inspectoratului de Jandarmi ”Gral. de brigadă Vasile Zorzor” și ai Poliției Locale Reșița, a fost decisă declanșarea unei serii de controale la adresele celor 91 de persoane autoizolate în acest moment la domiciu în Caraș-Severin, pentru că au venit din zone al Nordului Italiei, adiacente celor cu risc epidemiologic major. În aceste acțiuni au fost angrenați și polițiștii locali din Caransebeș. În afara verificărilor telefonice repetate din partea Direcției de Sănătate Publică a județului, mai multe echipaje din partea structurilor implicate s-au deplasat, împreună cu reprezentanți ai administraților locale,  respectând măsurile de protecție epidemiologică, la domiciliul persoanelor autoizolate, pentru a se asigura că respectă această procedură de autoizolare de 14 zile. Și la această oră verificările la adresele celor autoizolați continuă.

Menționăm că persoanele care nu respectă autoizolarea sunt pasibile a suporta rigorile legii, prin amenzi din partea autorităților sanitare sau chiar răspundere penală.

Numărul personelor autoizolate raportate de către autoritățile sanitare a crescut față de săptămâna trecută, din cauză că sunt luați în calcul și cetățenii care locuiesc cu persoanele izolate.   

   Prefectul Județului Caraș-Severin

 Av. Cristian Gâfu                                

                                             Directorul executiv al DSP Caraș-Severin

                                                             Jr. Dănilă Miloș