Proiectul ANL pentru medici iniţiat de DSP Caraș-Severin şi Primăria Reşiţa face paşi importanţi!

Proiectul Locuinţe ANL pentru medici, iniţiat de Direcţia de Sănătate Publică din Caraş-Severin, în parteneriat cu Primaria Reşiţa, face paşi importanţi. Asta pentru că lista medicilor specialişti sau rezidenţi care vor să rămână să practice medicina la Reşiţa a fost completată cu noi cereri. Lista a ajuns la 33, dar trebuie amintit că încă e deschisă şi biologilor şi farmaciştilor, ne-a declarat astăzi purtătorul de cuvânt al DSP, Daniel Botgros. În plus a fost identificat şi cartierul în care va fi ridicat acest bloc ANL, este vorba despre Moroasa 1.

Pentru a atrage medici rezidenţi în Reşiţa, primăria le va pune la dispoziţie locuinţe ANL. Acestea vor fi construite pe locul fostelor grădini de pe strada Poptelecan, unde au început deja lucrările. Aici vor fi construite cinci blocuri, care vor avea în total 30 de apartamente.

De asemenea, va fi amenajat un spaţiu pentru recreere şi noi locuri de parcare. Termenul de finalizare al studiului de fezabilitate pentru acest proiect este în luna martie, iar finanţarea va fi făcută prin fonduri guvernamentale.

Vestea bună e că deși locuințele de tip ANL sunt destinate tinerilor de până la 35 de ani, recent a apărut o derogare legislativă care permite medicilor tineri să beneficieze de locuință ANL chiar dacă au depășit această vârstă.

DSP așteaptă în continuare solicitări din partea rezidenților și tinerilor specialiști, pentru ca acest proiect să prindă viață! (Radio Reșița)