Sistemul de sănătate din Caraș-Severin – aprovizionat cu ser antiviperin

În acest moment în județul Caraș-Severin există disponibile 18 doze de vaccin antiviperin. El este împărțit astfel:

Spitalul Județean de Urgență din Reșița deține 2 (două) doze iar pentru urgențe orice pacient se poate prezenta la Unitatea Primiri Urgențe a spitalului (Aleea Herculane 8, Reșița 320154, telefon: 0255227830).

Spitalul Municipal de Urgență din Caransebeș deține 15 doze de vaccin iar echipa medicală care intervine este personalul de gardă de la Compartimentul de Primiri Urgențe. Adresa instituției este str. Grădinilor nr. 12, (tel. 0721184975).

Spitalul Orășenesc Moldova Nouă deține 1(una) doză de vaccin antiviperin și aici intervine personalul de la Camera de Gardă a spitalului. Adresa este str. Sfânta Varvara nr. 1, tel. 0255540384.

Spitalele Orășenești din Oravița și Oțelu Roșu nu dețin la ora actuală pe stoc ser antiviperin dar la unitatea din Oravița a fost demarată procedura de achiziție a serului antiviperin.

 

De precizat că pentru urgențe în caz de mușcătură de viperă se sună la 112, dacă persoana este nedeplasabilă sau se află la distanță de spital iar vaccinul se administrează numai sub control medical, la unitățile de primiri urgențe ale spitalelor din județ.

 

 

Botgros Daniel

Consilier Relații Publice și Comunicare