În această perioadă, una dintre tradițiile românești este aceea de a avea cât mai multe pe masă. Sărbătorile Pascale înseamnă, de obicei, și mese mai îmbelșugate. Nu ar fi nimic rău în asta, dar autoritățile sanitare recomandă moderație, din acest punct de vedere. Consumul exagerat de carne, mai ales de carne de miel, de drob și de alte produse tradiționale poate provovca indigestii serioase sau toxiinfecții alimentare. Amestecul de preparate alimentare și servirea acestora în cantități mari, într-un timp scurt, poate, de asemenea, provoca diverse afecțiuni. De asemenea, alcoolul e indicat să fie servit în cantități rezonabile, pentru că și acesta poate aduce necazuri în funcționarea organismului. În plus, cei care se știu cu diverse afecțiuni, e bine să evite și ei excesele și să-și urmeze conduita alimentară obișnuită. Dulciurile în exces, nu sunt nici acestea indicate. Dacă, totuși, aveți probleme de acest gen, nu evitați să vă adresați Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean sau structurilor similare din spitalele județului, care sunt pregătite în aceste zile să intervină. De asemenea, Serviciul Județean de Ambulanță va acționa cu echipaje suplimentare, la fiecare substație.
Daniel Botgros, consilier comunicare