Autoritățile din învățământ au fost informate asupra incidenței noului coronavirus în Caraș-Severin, în vederea începerii școlilor

Direcția de Sănătate Publică a județului Caraș-Severin a informat Inspectoratul Școlar Caraș-Severin asupra hărții privind incidența noului coronavirus pe localitățile din județ, precum și pe zone, care se împart în verzi, galbene și roșii, cele roșii ilustrând, evident, numărul mai mare de cazuri la 1.000 de locuitori. Analiza, publicată și pe site-ul Ministerului Sănătății, cuprinde și trei scenarii care ar urma să fie alese de către unitățile de învățământ, în funcție de situația din zonele lor. Aceste sunt următoarele:

Scenariul 1: participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.

Scenariul 2:  participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție și revenirea parțială (prin rotație de 1-2 săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.

Scenariul 3:  participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități / lecții online.

Scenariile vor fi trimise spre aprobare Comitetului Județean pentru Situații de Urgență și către DSP, urmând a fi aprobate de către aceste entități, până în 10 septembrie 2020.

În Caraș-Severin există zone galbene în regiuni precum: Oravița, Măureni, Ramna, Vermeș, Fârliug, Lăpușnicel, Prigor, Văliug, Păltiniș, Buchin, Sacu, Rusca Montană, Oțelu Roșu, Mehadica, Băuțar iar o singură zonă roșie, în aria localității Bolvașnița.

Mai jos aveți atașat link-ul către harta analizei epidemiologice pe județe și localități: