Persoanele carantinate sunt așteptate cu condiții bune în Caraș-Severin

Directorul executiv al DSP Caraș-Severin, dr. Romeo Traian Dumitrescu, a efectuat astăzi, 06.05.2020, o misiune de inspecție neanunțată în prealabil la noul centru de carantinare din Caransebeș, acolo unde au fost aduse deja 40 de persoane.

Directorul DSP a verificat condițiile hoteliere, curățenia, lenjeria, modul de distribuire al alimentelor și al apei pentru cei aflați în carantină, starea de sănătate, a purtat discuții cu dr. Adrian Struț, medic epidemiolog la Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș, aflat și domnia sa la obiectiv, cu conducerea unității hoteliere și cu reprezentanții dispozitivului de jandarmi care supraveghează obiectivul. Mai mult, a discutat și cu câteva dintre persoanele carantinate venite din Germania care s-au declarat mulțumite condițiile de cazare, cu igienă foarte bună, de calitatea hranei și de amabilitatea personalului, față de care nu au nimic să reproșeze.

Dr. Romeo Traian Dumitrescu s-a asigurat că există detectoare pentru alarmare în situații de incendiu și celelalte condiții prevăzute pentru a asigura deplina securitate a persoanelor aflate în carantină și a vizitat încă un obiectiv hotelier al aceleiași unități, pregătit să primească persoane care vor intra în carantină.

Jandarmii de serviciu, personalul hotelier și medicul responsabil din DSP cu acest centru, erau prezenți la program în ținută corespunzătoare cu activitățile care le revin în responsabilitate. S-a urmărit servirea micului dejun, cantitatea și calitatea hranei, precum și modul cum sunt colectate și transportate materialele din deșeuri, care urmează a fi neutralizate de firma specializată. Același lucru legat de lenjerie și alte afecte în cadrul măsurilor de igienă din hotel. Atașăm și câteva instantanee realizate în cadrul controlului DSP efectuat la acest centru de carantină din Caransebeș.

DSP Caraș-Severin se va îngriji în continuare că autoritățile locale și hotelierii implicați în acest proces vor asigura cele mai bune condiții prevăzute de lege.

Director executiv

Dr. Romeo Traian Dumitrescu

Compartimentul de Comunicare și Relații Publice