Recensământul populației și locuințelor 2022 cu ghid de autorecenzare

Așa cum știți, Recensamântul Populației și Locuințelor este o cercetare statistică de amploare, desfășurată la nivelul populației rezidente care trăiește pe teritoriul țării noastre și se desfășoară o data la 10 ani. Având în vedere importanța indicatorilor statistici obținuți în construirea și definirea politicilor locale și naționale, doresc să subliniez necesitatea implicării tuturor factorilor, instituții, primari și cetățeni ai județului Caraș-Severin, pe care-i încurajez să ajute și să participe la desfășurarea recensământului, prin atingerea unui grad cât mai mare de colectare a datelor în etapa de autorecenzare.

Ținând cont că datele colectate pâna acum, sunt modeste la nivelul județului Caraș-Severin în raport cu celălalte județe, vă rog în continuare să încurajați colegii dumneavoastră, și nu numai, să se autorecenzeze on-line.

De asemenea, mă adresez și Comisiilor locale pentru recensământ, cu rugămintea de a populariza cât mai mult această etapă de autorecenzare în rândul comunităților dumneavoastră locale și să acorde sprijin recenzorilor ARA, în asistarea cetățenilor pentru autorecenzare.

În atașament, găsiți gidul de autorecenzare și două afișe de promovare, pe care am rugămintea, în măsura în care este posibil, să le afișați la avizierele dumneavoastră de la sediile instituțiilor și în locurile vizibile pentru cât mai mulți cetățeni.

Cu speranța că ajutorul și implicarea dumneavoastră vor determina cât mai multe persoane să se autorecenzeze, vă mulțumesc!

Cu deosebită considerație,

Mihail CALIŢOIU

Director executiv

logo